Buborékfújó új ruhában - Új Szó Hobbi RÁADÁS



        
     Bár többnyire nem foglalkozunk vele, az évek múltán mégis érezzük az emlékmegőrzés értékét. A régi fényképekről visszaköszön a szülinapi torta gyertyáját elfújó gyermek, az angyalhajjal teleszórt ezüstfenyő, egy buborékokkal telefújt esküvői kompozíció...
      Akkoriban még akadtak olyanok, akik időnként pirosra cserélték a körtét a fürdőszobában és frissen előhívott fotókkal aggatták tele a ruhaszárító kötelet.
         Mára nem csak a  technika újult meg, a fotózás tematikája és adottságai is változtak. A kilencvenes évek családos fotóira még erősen jellemző a műtermi fényképészetet ma már egyenrangúan kiegészíti az erdő, a város. A mesterkélt beállásokat felváltják a természetesebb pózok és részletek. A kiegészítő elemek hol teljesen feleslegessé válnak, máshol a közeghez idomulnak.
                A tegnap megjelent Új Szó Hobbi mellékletében már bemutattunk egy fotózási kelléket. Jöjjön most egy kiegészítő, amely tökéletesen megállja a helyét, legyen szó fényképezkedésről, esküvőről, szülinapi buliról, vagy ha pusztán feldobnánk vele egy átlagos napot. 

Lássuk mire lesz szükségünk:

-        Buborékfújó
-        Szórófejes festék
-        Öntapadó fólia, matrica, washi tape
-        Olló

   1. Öntsük át a bubis folyadékot egy pohárba, majd töröljük szárazra az eredeti tárolóját!

 2. Fújjuk le az általunk választott színnel! Ügyeljünk a megfelelő távolságra és a festék mennyiségére! Jobb  ha többször kis rétegben visszük fel a festéket, hogy elkerüljük a lefolyások nyomát. (Ha tartós festést szeretnénk, előbb csiszolópapír segítségével smirglizzük át a felületet)



     3. Miután teljesen megszáradt, dekoráljuk ki mintás ragasztószalaggal, matricákkal!

 4. A buborékfújó tetejéről könnyen lepattintható az átlátszó lemez, amelyben a kis golyócskát lehet a célba juttatni. Az üvegcse új dizájnjához híven a háttérben levő képet is cseréljük le, majd helyezzük vissza a golyócskát és az átlátszó burkot!
   5. Öntsük vissza a bubis folyadékot és mehet a buborékfújás!

   Fótók: Cséfalvay Á. András, Vida Nikoletta

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések