Hallottad a hírt? Már a Mikulás sem csomagol műanyagba!!


    Ma reggel mikor beléptem a műhelybe ez a látvány fogadott!! :O Ledöbbenve néztem, a Tone Finnanger által dizájnolt Mikulásom a varrógép felé mutogatott! Törtem is a fejem, vajon mit szeretne, aztán hosszas töprengés után beugrott! 
     Több mint 50 db. gyümölcsös- zöldséges tasakra kaptam megrendelést az utóbbi egy hónapban. Mikulásom a közelgő december 6-i csizmapucolásra, puttonyos édességosztásra akarta felhívni a figyelmemet, amikor bizony számtalan műanyagból készült mikulás csomag/ zacskó kerül a boltok polcaira. Ha az utóbbi két hétben betértünk a nagyobb bevásárló központokba, már találkozhattunk is velük. 
   
   Többnyire minden évben új csomagot töltünk tele édességgel (ami, mellesleg szintén műanyagba, celofánba van csomagolva). Mivel tudjuk, hogy mindezek évszázadok múltán bomlanak le, akkor is csak mikroszemcsékre, amelyek tovább szennyezik a bolygót, mindenképp szükségünk van egy környezetbarát megoldásra. És itt jön a képbe a varrógépem!:) 
   

    Egy olyan Mikulás tasakot készítettem, amely minden évben elővehető, textil, tehát mosható,  gyermekről gyermekre megörökölhető. A környezet kímélésére nevel, egy kis kreativitással tanulságos történetet kerekíthetünk köré. Például elmesélhetjük  a gyermekünknek, hogy a Mikulás az égen repülő szánjáról nagy szomorúsággal nézi, mennyi szemét szennyezi a játszótereket, parkokat, strandokat. Minden gyerek szívesen játszik a természetben, sétáltat kutyát, pancsol a strandokon és mivel a Mikulás szereti a gyerekeket így szívügyének tartja, hogy tiszta, egészséges környezetben éljenek. Hogy megkímélje őket és szüleiket a szennyezett környezettől, manóival az összes gyermeknek saját tasakot készíttetett. Minden év december 6-án nasival megtöltve teszi bele a csizmába, majd másnap visszatér, a kiürített tasakokért. 


   Ez egy egyszerű, kedvelhető és nevelhető út az újrahasznosítás felé, amelyből a tanulság, hogy lehet szemét és műanyag nélkül is csomagolni! Már csak a csokik, cukorkák csomagolásairól kell gondoskodnunk, de ha eléggé rájárunk a témára nyilván erre is találunk megoldást.


Újrahasznosítható Mikulás tasakot itt tudsz beszerezni! 





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések