Kreatív Valentin nap



 Bármilyen pozícióban is legyünk, abban talán egyet érthetünk, a Valentin napnak van néhány buktatója. Akinek nincs párja, érthetően legszivesebben ki se dugná az orrát aznap, elkerülné a  vörös rózsákat szorongató párokat. Akinek van, az pedig napokig őrlődhet azon, mégis mit vegyen a másiknak. Valamit ami azért nem olyan giccses,  nem túl drága, de legyen azért személyes is... De egyébként is minek ez a felhajtás, hisz a tárgyak egyébként sem elég hitelesek, és valójában nem is méltóak, ahhoz hogy elbeszéljék érzéseinket. Valamit mégis muszáj adni, mert így illik, mert elvárják, vagy mert a figyelmesség örömet szerez függetlenül attól, hogy épp február 14-et vagy augusztus akárhányat írunk.


Szinte mindig beválik, ha élményt adunk ajándékba. Kivéve, ha wrestling meccsre szóló jegyekkel állunk hippi lelkületű barátnőnk elé. Ha nagyon tanácstalanok vagyunk e téren, megéri felmérni az érdeklődést. Álljunk hozzá kreatívan és készítsünk egy szelvényt például ilyen mondattal: „Randi helyszín kerestetik!“ , alul pedig sorolj fel néhány javaslatot, amelyek közül választani lehet. Ha akad a padláson egy írógép, azt is bevetheted. A szelvényt tedd ki a hűtőre, vagy a barátnőd reggeli kávéja mellé és kérd meg, hogy szakítsa le a számára tetszetős javaslatot. Nemcsak, hogy emlékezetessé teszi a napot, lehetőséget ad arra, hogy ráhangolódjatok a kiválasztott programra.



Ha ajándékkal lepnéd meg, talán közhelyes, de mindig örömet okoz, ha előkeresel néhány régebbi fotót és azokból alkotsz valami apróságot. Itt egy remek ötlet, amely egy közösen eltöltött este programpontjának alapját képezheti.

Amire szükséged lesz:
-         Fa kockák (pl. Régijátékkockák)
-         6 db. Fotó egyszerű irodai papírra nyomtatva
-         Papírragasztó
-         Olló/ sniccerkés
-         Vonalzó
-         Scrapbook papír
-         Szerelmi tematikájú chiboard

          Nyomtass fotókat!
A kockásjátékhoz 6  db. Gondosan kiválasztott fotóra lesz szükséged. Nem kell mást tenned, mint lementeni a számítógépre, majd az összeállított kockák méretéhez igazítani és kinyomtatni.

Tipp: ha emelni szeretnéd a játék nehézségi szintjét, szerezz kisebb méretű kockákat, vagy a színes képek helyett fekete- fehérekkel dolgozz! Ettől a néhány trükktől máris egész estére szóló programot biztosíthatsz magatoknak!


           Rendezd el!
Sorakoztasd fel a kockákat valamelyik fotón, hogy leellenőrizd a kép méretét! Ha megfelelően illeszkedik, belevághatsz a munkába. A fotók hátuljára készíts négyzethálót a kockák méretével azonos elosztásban. Rendezd a kockákat téglatestté, hogy lásd hova kell ragasztanod a képdarabkákat!

         
     Nyírd szét!
     Mindig csak egy fotóval dolgozz! Azt vágd szét sorokra és rendezd olyan sorrendbe ahogy eredeti állapotában volt. Ez azért fontos, hogy később ne keveredj el a sorok és oszlopok rengetegében.  Ragadd meg az első sort és nyírd szét képkockákra! Ezeket is sorakoztasd fel illeszkedés szerint. Mindezek után kezdődhet csak a ragasztás. Ragasztózd be a kocka oldalát majd tapaszd rá a képkockát. Haladj egyenletesen oszloponként, vagy soronként, így biztosan nem téveszted el a képek helyét.


          Fordítsd meg!
Ha kész vagy az első képpel forgasd meg a sorokat azonos irányban 180°-al és az előző pontban leírtak alapján ragaszd rá a következő fotót is. A műveletet addig ismételd, míg elfogynak az üres mezők, ügyelj azonban arra, hogy a kockák mindig egyforma irányba forduljanak!


         
            
          Készíts el az ajándék dobozt!

A kockákat kis textilzsákban vagy csinos dobozban is átnyújthatod. A doboz elkészítéséhez válassz alkalomhoz illő mintás papírt. Mérd fel rá a kockákból összeállított kép oldalainak méretét valamint a magasságát. Vágd le a sarkakat, hajtsd fel az oldalaités a találkozópontoknál rögzítsd ragasztóval.

Ne feledkezz meg a fedeléről sem, amelynek oldalai 2 mm-el nagyobbak legyenek, a magassága viszont 3-4 mm-el rövidebb, mint a kockákat tartó dobozé. A fedelet végül egy fa chipboardal teheted romantikusabbá.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések