Dizájnos tárolódobozok egyszerűen


  A nyár az egyetlen időszak az évben, amikor időt tudok szakítani egyfajta nagytakarításra. Azért írom, hogy egyfajta, mert ennek sajnos az igazi klasszikus ablakmosós, szekrényeket elhúzós nagytakarításhoz nincs sok köze.
   A szomorú igazság az, hogy bizony annak indul, megvan az elhatározás, látom a célt, a rendet és tisztaságot, beteszem hozzá a jó zenét, aztán nagyjából egy órán keresztül rendíthetetlenül teljesítek. Egészen addig, amíg egyszercsak rádöbbenek, mennyire unom már a kanapén heverésző díszpárnák huzatának mintáját. Őszinte beismeréssel konstatálom, igen, itt lenne az ideje újakat varrni. És ez az a pont, amikor leteszem a portörlőrongyot, a hiperszuper méhviaszos adagolót, átvonulok a műhelybe kiválasztani a tökéletes alapanyagot, nekiülök szabni és varrni. Mire végzek, természetesen már hűlt helyét sem találom a kezdeti lelkesedésnek.
  Pont egy ilyen nap gyümölcse ez a néhány tárolódoboz is, amelyekről mesélni fogok és amiknek persze azonnal új outfitet kellett varázsolni. Bizonyára sokan csinálnak ilyent, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyivel vagányabb dobozok születnek az ember keze alatt, mint a boltok polcain. Amiért ott 5-10 €-t fizetnénk itthon szinte semmit, igazából csak az elképzeléseink szabnak határt.

 -Kezdetnek szerezzünk egy cipős dobozt! Máris új funkciót adhatunk neki és nem kell a kukában landolnia.
-Másodízben két csomagolópapírra lesz szükségünk, esetleg tapétamaradékra, ujságpapírra pl. régi besárgultra.
-Az utolsó alapanyagunk pedig egy kétoldalú szalagragasztó.
-Még néhány segédeszközt is készítsünk el, azaz ceruzát és ollót

  Amit csinálni fogunk egyáltalán nem nehéz. A doboz alját és fedelét fogjuk becsomagolni, és annak a leggyorsabb verzióját megmutatni.



   Görgessül ki a csomagolópapírt és ültessük a dobozt annak valamelyik sarkába. Hogy bevonjuk a papírral egy nagy plusz (+) alakot mérünk ki. A kilógó darabokat fogjuk majd felhajtani a doboz oldalára. Fordítsuk oldalára a dobozt és jelöljük be a körvonalát. Végezzük el ezt minden oldalával és hagyunk legalább 3cm-es többletet a hajtásnak.


   Vágjuk ki a formát!


   A helyesen kimért csomagolás szemközti szárnyai egyenlő méretűek.


   Ragasszunk a doboz peremére ragasztócsíkokat úgy, hogy kívül és belül is tapadós legyen. Nem árt, ha a sarkakra is kerül ragasztó, így garantáltan nem fog a későbbiekben beakadni.



   Húzzuk le a fóliát a kétoldalú ragasztócsíkról, majd óvatosan feszítsük meg a csomagolópapírt és tapasszuk hozzá.


   Végezzük el ezt a műveletet mindegyik oldalával és ismételjük meg ugyanezt a doboz fedelével is.


   Hogy a rendszerezést még magasabb fokra emeljük, lássuk el cimkével a dobozokat, így a jövőben garantáltan elsőre megtaláljuk majd, amit keresünk.



   Igaz, a rendrakásnak nem értem a végére, de legalább esztétikus ruhába bújtak a kacatok és bebizonyosodott, hogy a takarítás is lehet élvezetes, ha közben hagyjuk megvalósulni az ötleteinket.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések